Toasterul are efecte nocive asupra organismului

Cercetătorii din Statele Unite au descoperit că un aparat de uz casnic este mai periculos pentru sănătate decât o intersecţie aglomerată în care se află multe maşini cu motorul pornit. Studiul a fost realizat la Universitatea Texas din Austin. În acest scop, în timpul experimentului a fost folosit un apartament cu două camere şi un prăjitor de pâine. Experţii au instalat zeci de senzori pentru a monitoriza calitatea aerului şi au fost şocaţi să constate cât este de dăunător toasterul.

Potrivit acestora, o persoană care mănâncă pâine prăjită se expune unui pericol mai mare decât într-o intersecţie aglomerată. Oamenii de ştiinţă avertizează că cei care consumă des pâinea pregătită în acest fel, nu ar trebui să o prăjească până la punctul de înnegrire. Potrivit unuia dintre cercetători, o felie de pâine pusă în prăjitor începe imediat să secrete diverse substanţe, printre care etanol (alcool etilic din drojdie).

Şi dacă pâinea este prăjită pentru mai mult timp, se degajă fum, care poluează aerul într-o asemenea măsură, încât este mai periculos decât cel obişnuit de pe stradă./ddaniela/rcostea

www.dnesplus.bg – 22 februarie