Antrenorul Georgios Georgiadis: „Suntem un brand internațional!”

Reînființată în 2015, secția de ciclism a clubului CSA Steaua va beneficia în 2019 de cele mai importante nume din ciclismul autohton în tentativa de a califica mai mulți sportivi pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Antrenorul grec Georgios Georgiadis, tehnician și al lotului național al României, a făcut ca roțile bicicletei să se învârtă din nou la CSA Steaua. În 2015, a reînființat o secție trasă pe dreapta în anul 1994. Elenul țintește culmile în România: ”Vrem să facem cea mai puternică echipă din țară” și dorește să reînvie rivalitatea cu Dinamo: ”Aș vrea să fie derby cu Dinamo. Un adversar în plus este foarte bun. Așteptăm cât mai multe cluburi”.

 
Reportaj Video 


Țvetcov și Dima, două transferuri de marcă
Steliștii au început în forță sezonul în ciuda vremii capricioase. Au efectuat pregătirea fizică în capitală la clubul Daimon și au plecat deja în cantonament în Turcia la Alanya, acolo vor participa pe 9-10 martie la primele curse UCI din acest sezon.  Steliștii au reușit 2 transferuri de marcă în intersezon pe Serghei Țvetcov (campionul Turului României 2018) și pe tânărul Emil Dima (câștigător de etapă în Mica Buclă).  Deși legitimați și la alte echipe internaționale, aceștia vor concura pentru CSA Steaua în anumite curse strategice din 2019. ”Am început devreme sezonul și pregătirea pentru 2019. Am adunat laolaltă cam ce are mai bun ciclismul românesc în afara lui Edi Grosu. Interesul nostru și al federației este să adunăm puncte, ca să calificăm al doilea om la Olimpiadă. Deocamdată, suntem pe locul 33 mondial și trebuie să ajungem pe 30. Trebuie să participăm la cât mai multe curse UCI, internaționale, să adunăm puncte în etape, ca să calificăm al doilea om. Acesta este scopul”, spune, franc, Georgiadis.

La precedenta ediție a JO, România a fost reprezentată doar de Serghei Țvetcov, care a luat startul în proba de șosea. Iar după Tokyo 2020, Georgiadis și-a propus să înființeze și o secție de copii și juniori la CSA Steaua. 

Și în străinătate, Steaua are numeroși fani: ”Numele Steaua este foarte puternic. Unde mergem, în Turcia, chiar dacă acolo vin echipe ca Astana sau Katiușa, la noi se înghesuie, lumea cere autografe, face poze. Mulțumim celor care ne sprijină din conducerea clubului”.

Pleșea vrea în Top 3
Ciclistul Valentin Pleșea, câștigător de etapă în Turul Ținutului Secuiesc – ediția 2018, este om de bază la CSA Steaua Cycling Team. Succesul de anul trecut l-a surprins în măsura în care l-a bucurat. ”Vrem să facem față la toate competițiile, să ne impunem. Obiectivele sunt Campionatele Naționale, să fiu între primii 3, dar și să-mi ajut echipa. Pregătirea fizică este 50% pentru noul sezon Am beneficiat de condiții bune în sala de la Daimon și apoi în cantonamentul din Turcia. E un lucru foarte mare să fii cu un nume ca Steaua, un brand foarte puternic”. Derby-urile cu Dinamo nu sunt departe, crede Pleșea: ”Cei de la Dinamo se axează pe mountain bike, la cursele pe șosea se înscriu mai rar, dar ar fi interesant un derby la ciclism”.

Ana Maria Găgeanu: ”Mă antrenez patru ore pe zi”
La CSA Steaua Cycling Team fetele se antrenează cot la cot cu băieții. Momentan secția are două sportive legitimate, dar ușa este deschisă spune antrenorul Georgiadis.

Pentru Ana Maria Găgeanu, ciclismul este un mod de viață și spune că acest sport i-a adus doar beneficii. ”Este o mare onoare să fac parte din echipa Steaua, mai ales că am început să practic sportul la o vârstă destul de înaintată. E o mare provocare, ținând cont că este un sport foarte greu pentru o femeie. Mi-am depășit foarte mult limitele, cel puțin de când sunt la Steaua. Mă antrenez cel puțin puțin patru ore pe zi, vara, iar iarna – cu tot cu antrenamentul în sală. Eu și lucrez, vin la sală, la antrenamentul de forță, apoi antrenament de spinning, antrenament specific nouă”.

Ciclismul i-a oferit Anei un imbold în viață. ”Te ajută să te cunoști foarte mult, să-ți cunoști foarte mult limitele. În al doilea rând, te ajută la sănătate. Mi-am îmbunătățit foarte mult sănătatea, de când fac sport. Și în al treilea rând, este ceva foarte tare, orice om ar trebui să facă sport. Orice sport ar fi”.

Alegerea Stelei nu este întâmplătoare: ”M-a ajutat susținerea clubului”. Sportiva se pregătește cot la cot cu băieții, iar asta o motivează. ”Trebuie să ne ținem după ei, să ne dezvoltăm, să nu rămânem singure pe drum și să ne chinuim”.

Componența CSA Steaua pentru sezonul 2019:
Daniel Crista
Valentin Pleșea
Emil Dima
Serghei Țvetcov
Bogdan Coman
Csaba Bartha
Roland Horvath
Leonard Barbu
Răzvan Staicu
Mihnea Cristian
Ana Maria Găgeanu
Andreea Bălan
Theodor Matican
Antrenori: Georgios Georgiadis și Sorin Matican


Stefan Gavan – PR Manager
+40 728 222.123
stefan.gavan@sports-net.ro