Târgul Gaudeamus la Craiova

Mii de titluri, noutăţi editoriale sau volume deja consacrate prezentate de peste 50 de expozanţi, record absolut la ediţia craioveană a Caravanei Gaudeamus RRA. Târgul găzduit de Teatrul Naţional din Craiova poate fi vizitat până duminică. Davian Vlad.
Reporter: După cum cere tradiţia de 1 martie, multe dintre manifestările de astăzi au avut în primul plan doamnele şi domnişoarele, chiar imediat după reedeschiderea porţilor târgului a fost lansat volumul de versuri „Rotund” de Beatrice Silvia Sorescu. Apoi a avut loc dezbaterea cu tema „Condiţia scriitoarei în literatura română” organizată de Radio Oltenia şi Uniunea Scriitorilor din România, filiala Craiova. În acelaşi registru tradiţonal de 1 martie au fost oferite femeilor mărţişoare lirice sub genericul „Poezia, substantiv feminin”, iar doamnele şi domnişoarele au fost impresionate, de cărţi în mod deosebit, că aşa este la Gaudeamus!
-: Este o expoziţie impresionantă de cărţi şi reuşeşte să adune laolaltă o gamă variată de titluri care întâmpină nevoile unei mari categorii de cititori din Craiova.
-: Mă bucur că încă există foarte mulţi iubitori de lectură, foarte mulţi pasionaţi de carte bună, iar târgul Gaudeamus este cea mai bună variantă şi cea mai bună soluţie să ne îmbogăţim biblioteca.
Reporter: Tot astăzi, a avut loc un eveniment special pentru noi. Un proiect Radio România Oltenia Craiova, „Poveştile clipei” s-a concretizat într-o carte care le-a dat de ştire celor care nu au uitat să asculte că vorbele nu şi-au spus ultimul cuvânt. La evenimentul dedicat poveştilor clipei au fost şi momente inedite. Actriţa Petronela Lazurba a recitat poeme în proză din volumul lansat, trupa Angels a impresionat printr-o piesă de Pop Opera, iar artistul hip hop Coleru a interpretat în premieră absolută cântecul „Poveştile nimănui” inspirat chiar de „Poveştile clipei”./apuscasu/gpodea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 martie)