Reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi cei ai Asociaţiei Române a Băncilor discută despre modificări la OUG 114

Reprezentanţii Ministerului de Finanţe poartă discuţii cu cei ai Asociaţiei Române a Băncilor pentru a analiza dacă sunt necesare unele modificări la OUG 114 privind unele măsuri fiscale. Precizarea a fost făcută, astăzi, la Târgu Jiu, de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a subliniat că se pot aduce orice fel de schimbări actului normativ, atât timp cât se păstrează obiectivul principal, acela ca populaţia şi companiile să beneficieze de credite cu dobânzi mai mici.

Liviu Dragnea: Băncile să sprijine într-un mod efectiv dezvoltarea economiei româneşti şi creditele pe care le ia populaţia şi nu numai populaţia să nu „beneficieze” de nişte dobânzi poate mai mari decât în alte ţări. Asta ne-a intersat. Nu este făcută această ordonanţă pentru a mări încasările la buget, nici vorbă, ci vrem ca românii să beneficieze de condiţii mai bune pentru a-şi dezvolta afacerile şi persoanele fizice să beneficieze, atunci când iau împrumuturi, de dobânzi mai mici şi în sensul ăsta se poate discuta despre orice modificare a acestei ordonanţe.

OUG 114 privind unele măsuri fiscale urmează să intre săptămâna viitoare în dezbaterea Camerei Deputaţilor. În plenul Camerei este aşteptată mâine şi şefa guvernului, Viorica Dăncilă, pentru dezbateri pe tema acestei ordonanţe, la solicitarea grupului PNL./lcoman/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 martie