Radiojurnal – Realizator: Laurenţiu Văduva – Părinţii copiilor care împlinesc 6 ani până la data de 31 august pot începe de astăzi să-i înscrie în clasa pregătitoare. Până pe 22 martie pot completa o cerere-tip, online sau la secretariatul unităţii de învăţământ pe care o aleg, iar în 29 martie vor fi afişate listele cu copiii înscrişi. Părinţii trebuie să aibă domiciliul în circumscripţia de care aparţine şcoala. Mai multe informaţii despre această procedură se găsesc pe site-urile inspectoratelor şcolare, după cum a precizat pentru RRA Marian Banu, de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti:
Marian Banu: Există un grupaj, respectiv regulament, metodologie, actele necesare, evaluarea psihosomatică. De asemenea, la sediul Inspectoratului Şcolar funcţionează, între orele 8:00-16:30, vinerea între 8:00-14:00, un telverde: 0800816021. Colegii mei inspectori şcolari, numai inspectori şcolari dau toate amănuntele necesare şi informaţiile importante pentru părinţi şi pentru cei interesaţi. Este primul pas important în opţiunea şi drumul în viaţă.
Realizator: Ca şi în anii trecuţi, dacă sunt părinţi ai căror copii nu împlinesc 6 ani până în septembrie şi doresc, totuşi, să îi înscrie la şcoală, pot opta pentru o evaluare psihologică, programată în perioada 25 februarie – 22 martie. Ministerul Educaţiei organizează şi o a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare, între 2 şi 8 aprilie, pentru locurile rămase libere./schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 martie)