Membrii Federaţiei Sanitas pichetează Ministerul Finanţelor Publice

Membrii Federaţiei Sanitas pichetează, de la această oră, Ministerul Finanţelor Publice, nemulţumiţi de inechităţile pe care legislaţia salarială nou implementată le-a adus în sistemul sanitar şi în cel de asistenţă socială. Ei au semnalat, în repetate rânduri, că soluţiile temporare găsite pentru conservarea veniturilor unora dintre salariaţi sunt insuficiente şi generatoare de confuzie. Preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, a precizat care sunt revendicările sindicaliştilor.
Leonard Bărăscu: Eliminarea din plafonul de 30% a indemnizaţiei de hrană şi a sporului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare, de asistenţă socială şi medicină socială, calcularea sporurilor şi a gărzilor la salariul de bază actual pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar, asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul fondului de sănătate, includerea contravalorii indemnizaţiilor pentru concediile de odihnă şi pentru concediile medicale în suma salariilor de bază de la nivelul ordonatorului de credite, eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte aplicarea regulamentului de sporuri. Nu înţelegem cum de a putut să socotească guvernul în aşa fel că un spital, să vă dau exemplu Urgenţa de la Florească, trebuie să muncească continuu pe cel mai mic spor din sistem, iar alţii, cărora le apreciem meritele, dar care nu au aceeaşi problemă, iau la maximum.
Realizator: Protestele sindicaliştilor din sănătate vor continua cu pichetarea Ministerelor Sănătăţii şi Muncii în 13, respectiv 20 martie, urmând ca, la începutul lunii aprilie, să fie organizat un miting de protest, în Capitală./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 martie