Acord de colaborare între RAI şi Radio România

La Roma a fost semnat astăzi un acord de colaborare între Radio RAI şi Radio România despre care preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune Georgică Severin a spus că este o confirmare a strategiei pe care Radio România a adoptat-o în ultimii ani, aceea de a-şi consolida relaţiile cu marile companii publice de media. Acordul semnat astăzi cu RAI vine după cel semnat în decembrie cu Radio France, iar Radio România se află în negocieri avansate şi cu BBC, potrivit preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune. Corespondenta noastră Elena Postelnicu are şi alte detalii.
Reporter: Acordul de la Roma a fost semnat de preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, şi de directorul general al radioului naţional RAI din Italia, Fabrizio Salini.
Georgică Severin: De ce căutăm aceste acorduri cu marile forţe? Pentru că în primul rând de la ele putem să învăţăm foarte multe. Când vrei să modernizezi, când vrei să dezvolţi ceva amplu, nu este bine neapărat să inventezi roata. Dacă învăţăm din greşelile altora, din modul cum alţii au aplicat, de exmplu, trecerea la digitalizare, emisia DAB în Marea Britanie. Aici, în RAI sau în Franţa ne apropiem foarte mult, şi în structurile organizatorice putem să încercăm să evităm greşelile altora, bineînţeles fără să avem vreo şansă să nu ni le facem şi pe ale noastre proprii.
Fabrizio Salini: Şi pentru RAI este foarte important acest acord care cu siguranţă va contribui ulterior la întărirea raporturilor, a relaţiilor dintre Italia şi România, două ţări care colaborează enorm de mult şi în interiorul Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, deci este un moment foarte important acesta şi pentru noi.
Reporter: După semnarea acordului, delegaţia de la Radio România a vizitat studiourile din sediul Radio RAI aflate în clădirea istorică în care în 1924 Guglielmo Marconi a realizat prima transmisie radio./rduinu

*****

La Roma, a fost încheiat astăzi un acord de colaborare între Radio RAI şi Radio România, semnat de administratorul delegat de la RAI, Fabrizio Salini, şi preşedintele-director general al SRR, Georgică Severin. Acesta a declarat pentru corespondenta noastră, Elena Postelnicu, că acordul cu RAI este o confirmare a strategiei pe care Radio România a abordat-o în ultimii ani, de a-şi consolida relaţiile cu marile companii publice de media. Acordul semnat astăzi cu RAI vine după cel semnat în decembrie cu Radio France, iar Radio România se află în negocieri avansate şi cu BBC – spune preşedintele-director general al SRR. Georgică Severin a mai spus că este important ca acordul semnat astăzi la Roma să fie pus în practică şi a subliniat importanţa acestuia:
Georgică Severin: Acordul cu RAI mai are şi un alt caracter specific, colegii noştri italieni au fost interesaţi de colaborarea cu noi şo pentru faptul că în momentul de faţă cea mai importantă minoritate din Peninsulă sunt cetăţenii României, care locuiesc, trăiesc şi muncesc aici şi, evident, în asemenea condiţii, mai ales în situaţia în care ei participă la alegerile europene, la alegerile locale. RAI, ca orice structură serioasă de media publică, este interesată să intre în contact, să dezvolte programele şi pentru românii de aici, din peninsula italiană. Evident, experienţa noastră contează, la fel cum şi experienţa RAI în multe domenii. Toate aceste lucruri fac ca acordul să fie extrem, extrem de important./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 martie