O femeie declarată decedată a solicitat paşaport maghiar la Consulatul Ungariei din Haga

Femeia în cauză a fost abandonată de mama sa într-un leagăn pentru copii din Ungaria, iar ulterior aceasta a plecat în străinătate şi nu a dat nici-un semn de viaţă. Întrucât toată lumea avea încredințarea că aceasta nu mai este în viață, s-a dispus declararea judecătorească a morții acesteia în Ungaria.

După ce femeia s-a prezentat la consulat şi a solicitat paşaport nou, procuratura din judeţul Somogy din Ungaria a declanşat procedura de anulare a deciziei privind declararea decesului persoanei respective, având în vedere că realitatea este mai puternică decât orice aparenţă juridică – declara astîzi instituţia respectivă pentru agenţia de ştiri MTI.

Mama femeii a solicitat în anul 2008 de la judecătoria locală declararea morţii fiicei ei, care în prezent are 39 de ani – scrie portalul de ştiri hvg.hu. Potrivit declaraţiei dată de mama femeii, fiica sa a plecat în străinătate la finele anilor 1990, după care nu a dat nici-un semn de viaţă şi probabil nu mai trăieşte. Instanţa a considerat cererea justificată şi a declarat-o decedată. Femeia a solicitat paşaport nou în octombrie anul 1998 la Consulatul Ungariei din Haga. Aceasta a declarat  că a părăsit Ungaria în anul 1998 şi de atunci nu a fost în Ungaria şi nu mai păstrează nicio legătură cu familia ei.

Traducere: Székely Ervin, Rador