România a reuşit, în cele două luni de preşedinţie europeană, să finalizeze mai multe dosare importante de pe agenda forului comunitar

Radiojurnal – Realizator: Cristian Bâcâin – România a reuşit, în cele două luni de preşedinţie europeană, să finalizeze mai multe dosare importante de pe agenda forului comunitar. Premierul Viorica Dăncilă a făcut, ieri, un bilanţ al acestei perioade şi s-a declarat mulţumită de rezultatele obţinute. Andrei Şerban are detalii:
Reporter: Premierul Viorica Dăncilă a subliniat faptul că România a închis în două luni de mandat mai multe dosare faţă de alte ţări în şase luni. Viorica Dăncilă a mai precizat că România a obţinut rezultate în domeniul creşterii economice şi în cel al locurilor de muncă, iar în ceea ce priveşte protecţia mediului a fost promovat dosarul privind autovehiculele nepoluante.
Viorica Dăncilă: Pentru un mediu mai puţin poluat am avansat pe agenda europeană dosarul privind promovarea vehiculelor curate. Preşedinţia română şi Parlamentul European au ajuns la un acord politic privind introducerea mai rapidă a cabinelor aerodinamice pe piaţa transporturilor. Aceste cabine vor economisi combustibil, vor îmbunătăţi vizibilitatea, siguranţa şi confortul şoferilor şi vor spori siguranţa pentru ceilalţi participanţi la trafic.
Reporter: Viorica Dăncilă a mai amintit că România a încheiat dosarul privind noile norme, care vor garanta că produsele introduse pe piaţa unică să fie sigure şi conforme cu legislaţia privind sănătatea, cu protecţia consumatorului, cu protecţia mediului înconjurător şi cu siguranţa publică./schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 martie)