Mii de oameni au susţinut, astăzi, campania ‘România vrea autostrăzi #şîeu’, iniţiată de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, care a construit un metru de autostradă într-o singură zi. Pentru 15 minute, angajaţii din companii private, dar şi din administraţia publică şi locală au oprit activitatea şi au ieşit în stradă. În marile oraşe, şoferii s-au oprit din mers şi traficul a fost blocat pe unele artere importante. Cum s-a desfăşurat potestul la Focşani – aflăm de la corespondentul nostru, Gabriel Sava.
Reporter: Protestul de 15 minute programat pentru ora 15:00 s-a resimțit mai ales pentru cei care au circulat pe DN2 E85. La ora 15:00 sute de șoferi au oprit motoarele și au blocat parțial în acest fel traficul pe șoseaua de centură a municipiului Focșani, care coincide cu drumul național. Polițiștii au dirijat circulația în așa fel încât cei care au dorit să își poate continua drumul. Şi alte firme și angajați au oprit activitatea la ora 15:00 și au ieșit în stradă pentru protestul început la Suceava.
-: Regiunea Moldova este uitată de toate guvernările din 1989 și până astăzi, astfel încât dezvoltarea acestei regiuni este inexistentă. Ca să dezvolți o regiune îţi trebuie autostrăzi.
-: Vrem și noi autostradă, ne dorim şi noi autostradă la Focșani. Toată lumea la 15:00 a ieşit. Măcar să avem drumuri civilizate.
-: Am ieşit astăzi împreună cu toți colegii din fabrica noastră să arătăm că ne interesează foarte tare modul în care se dezvoltă această țară și să luăm atitudine pentru lucrurile care nu se fac în țara aceasta.
Reporter: După cele 15 minute, atât traficul pe drumul național, cât și activitatea firmelor care au aderat la protest au fost reluate./mnecula/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 martie)