Ordonanţa 114 va suferi modificări (Călin Popescu-Tăriceanu)

Mult discutata Ordonanţă a Guvernului 114, care impune noi taxe pentru bănci şi companiile din domeniile energie şi telecomunicaţii, va suferi unele modificări. Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, la Galaţi că schimbările necesare au fost identificate în urma consultărilor avute cu reprezentanţii mediului de afaceri şi a sectoarelor afectate de ordonanţă, iar forma finală va fi gata până la sfârşitul acestei luni.
Călin Popescu Tăriceanu: Pe zona bacară se va renunţa la legarea taxei pe activele bancare de Robor, vom merge pe un indice care este media tranzacţiilor efective realizate în ultimele trei luni. Va exista şi un stimulent pentru creşterea volumului de creditare, pentru care fiecare bancă care reuşeşte acest indice de performanţă va primi un bonus, adică i se va diminua taxa până la nivelul zero.
Realizator: Liderul ALDE a mai precizat că nu se va renunţa la plafonarea preţului la gaze populaţie şi nu va fi desfiinţat niciun fond de pensii private./mnecula/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 martie)