Legea achiziţiilor publice trebuie modificată astfel încât proiectele de infrastructură să nu mai fie întârziate de contestaţii, afirmă ministrul transporturilor, Răzvan Cuc. El a precizat că amendamentele propuse nu blochează dreptul la contestaţii al firmelor sau ONG-urilor, ci permite finalizarea mai rapidă a lucrărilor de infrastructură:
Răzvan Cuc: Nu mai pot face contestaţii cei care nu participă la licitaţii, pe un obiectiv anume. Este foarte important ca reprezentanţii din Comisie, după ce dau o decizie vazavi de câştigătorul licitaţiei, într-adevăr, să existe o perioadă de contestaţie de 30 de zile, la CNSC, după care să putem semna contractul. Totodată, despăgubirile să se axeze mai mult pe partea de profit – pe care îl declară firmele respective la depunerea ofertelor. Şi, în ultimul rând, ca despăgubirile care vor fi date prin instanţă să nu constituie prejudiciu de stat, astfel încât să nu se creeze niciun fel de presiune pe cei care semnează contractele.
Realizator: Ministrul Răzvan Cuc a participat, astăzi, la şedinţa Comisiilor de buget şi industrii din Camera Deputaţilor pentru a susţine modificarea Legii achiziţiilor publice. După cum ne-a informat reporterul Radio România Actualităţi, Iulia Gherman, la comisii se află trei proiecte de lege pe această temă, care urmează să fie comasate şi discutate săptămâna viitoare./ilixandru/sdm2

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 martie)