Pavilion al studiilor în Franța

În cadrul Târgului internațional de universități RIUF, Campus France organizează, în parteneriat cu Ambasada Franței și cu Institutul francez din România, în contextul Sezonului România-Franța, un inedit « Pavilion al studiilor în Franța ».

Inaugurarea Pavilionului « Campus France Etudes en France » va avea loc sâmbătă, 23 martie, la ora 11.30, în prezența Doamnei Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România.

Totodată, în cadrul RIUF YouForum, duminică, 24 martie, la ora 10.30, domnul Theodor Paleologu va susține o conferință despre studiile în Franța ca experiență  interculturală.

Pavilionul Campus France se va regăsi în perioada 23-24 martie, la Sala Palatului din București și pe 26 martie la Timișoara, un stand Campus France fiind prezent pe 28 martie la Iași, iar pe 30 martie la Brașov.

Vor fi reprezentate la București 13 instituții de învățământ superior franceze, precum și Camera Franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER).

Timp de două zile, tinerii interesați de opțiunile de studii universitare în Franța vor avea posibilitatea de a participa la o serie de ateliere susținute de France Alumni, asociație din care fac parte foști studenți și bursieri ai Guvernului francez. Astfel, elevii își vor putea îmbogăți imaginea privind oportunitățile academice și profesionale pe care Franța le oferă, având ocazia să discute despre propriile proiecte.

De asemenea, în cadrul evenimentului va fi lansat Ghidul filierelor universitare francofone, un compendiu al filierelor cu predare în limba franceză din cadrul tuturor universităților din țară. Acest ghid are ca obiectiv principal crearea unei strânse legături între cererile mediului socio-economic și actorii învățământului superior.

Franța este primul partener academic și științific al României, având aproximativ 600 de acorduri semnate până în prezent și este a treia destinație pentru mobilitatea studenților români.

Fost elev al Ecole Normale Supérieure, Theodor Paleologu a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne şi este doctor în filozofie politică al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales şi al Universităţii din München. A fost ambasador al României în Danemarca şi Islanda şi Ministru al Culturii. În prezent este președintele Fundației Paleologu.