Codul Administrativ va fi aprobat prin ordonanţă de urgenţă

Codul Administrativ va fi aprobat prin ordonanţă de urgenţă în perioada următoare, a anunţat vicepremierul Daniel Suciu. Codul fusese adoptat anul trecut de parlament, dar în noiembrie Curtea Constituţională a decis că legea este neconstituţională în integralitate. Vicepremierul spune că actul normativ va fi promovat în conformitate cu recomandările CCR.

Daniel Suciu: Este o formă de Cod Administrativ care permite administraţiei publice să devină mult mai suplă, mult mai operativă şi care să ajute şi să vină în sprijinul cetăţeanului, nu invers. Săptămâna viitoare Comisia Specială care s-a ocupat de elaborarea Codului Administrativ se va reuni pentru a discuta varianta, ca urmare a observaţiilor CCR, dar da, este o variantă pe care eu o voi propune guvernului şi premierului să îl adoptăm prin ordonanţă de urgenţă.

Reporter: Anterior, vicepremierul le promisese primarilor că viitorul cod va transpune activitatea lor în folosul comunităţilor locale într-un beneficiu la pensie. Reprezentanţii USR au avertizat deja că îi vor cere Avocatului Poporului să atace ordonanţa la Curtea Constituţională, pentru că prevederile pe care PSD vrea să le introducă prin acest act normativ ar duce la politizarea funcţiei publice./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 martie