Administraţia Prezidenţială şi Vaticanul au anunţat programul oficial al vizitei lui Papa Francisc

Administraţia Prezidenţială de la Bucureşti şi Vaticanul au anunţat astăzi programul oficial al vizitei pe care Papa Francisc o va face în România la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie. Cristina Dumitrescu ne spune ce oraşe va vizita Papa.

Reporter: Suveranul Pontif va ajunge la București pe 31 mai, când va fi primit la Palatul Cotroceni de președintele României, Klaus Iohannis. În aceeași zi, Papa Francisc se va întâlni cu autoritățile române, cu societatea civilă și membri ai corpului diplomatic, dar și cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, și va oficia o slujbă la Catedrala catolică Sfântul Iosif din capitală.

Pe 1 iunie Papa va merge la Şumuleu Ciuc, acolo unde are loc anual cel mai mare pelerinaj de Rusaliile Catolice, dar și la Iași. Duminică, pe 2 iunie, Suveranul Pontif va merge la Blaj, unde va oficia pe Câmpia Libertății slujba în cadrul căreia vor fi beatificaţi şapte episcopi greco-catolici morți în temnițele comuniste.

Vizita Papei Francisc este a doua făcută de un Suveran Pontif în România, o țară majoritar ortodoxă, după cea a Papei Ioan Paul al II-lea în urmă cu 20 de ani./mnecula/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 martie