Puţini ştiu că, în Germania, pot fi expediate scrisori nu doar Moşului, de Crăciun, ci şi iepuraşului – de Paşti. Vreţi să trimiteţi o scrisoare iepuraşului de Paşti? În Germania, o puteţi face pe trei adrese. În Germania, iepuraşul de Paşti se numeşte Osterhase şi se consideră că el este cel care ascunde ouă pascale în diferite locuri pentru a fi găsite de Paşti. Şi nu doar de copii. De fapt, germanii cred că spiritul copilăriei din noi dispare atunci când încetăm să mai credem în iepuraş. Iar cei care vor să se convingă de existenţa iepuraşului de Paşti, pot trimite o scrisoare pe una din adresele poştale ale acestuia. Răspunsul este garantat. Cel mai vechi şi cel mai mare oficiu poştal al iepuraşului îşi va redeschide, în curând, activitatea în Saxonia Inferioară, pe adresa:

„Hanni Hase,
Am Waldrand 12,
Ostereistedt, 27404,
Germany”.

foto: afpforum.com

De mai bine de treizeci de ani, aici, la marginea pădurii, trăieşte iepuraşul de Paşti „Hanni”, căruia i se poate scrie atât în limba germană, cât şi în engleză. Anual, Hanni primeşte în perioada sărbătorilor pascale circa 35.000 de scrisori din întreaga lume. Majoritatea sunt trimise din Germania, însă au sosit şi scrisori din SUA, Canada, Taiwan, China, Noua Zeelandă şi alte ţări. Însă, într-un an, aşa cum informează Agenţia de ştiri EPD, aici a ajuns şi o scrisoare de pe Insula Paştelui, din Oceanul Pacific, de care iepuraşul Hanni s-a bucurat nespus de mult. Cei mai mulţi cer în scrisori cadouri pentru Paşti şi transmit urări de sănătate prietenilor, rudelor, bunicilor, dar sunt unii care cer şi vreme frumoasă de Paşti. Fiecare expeditor primeşte în mod obligatoriu un răspuns într-un plic personalizat, ştampilat cu imaginea iepuraşului de Paşti, şi poate chiar o mică surpriză.

 

foto: afpforum.com

Pe lângă oficiul poştal din Ostereistedt mai există două filiale pascale mai mici, unde se primesc scrisori pentru iepuraş. Una se află în oraşul Eisleben din landul Saxonia-Anhalt. Aici oficiul poştal pascal se numeşte Osterhausen şi de el se ocupă iepuraşul Olli (Osterhase Olli) şi doamna iepuraş Lotti Urechi Lungi (Lotti Langohr), adresa fiind:

„An den Osterhausen
Siedlungsstraße 2
06295 Osterhausen
Germany”

Iar celălalt oficiu poştal se află în districtul Ober-Lausitz din landul federal Saxonia, iar adresa este:

„Oberlausitzer Osterhasenpostamt
Viebigstraße 1
02782 Seifhennersdorf
Germany”

(www.dw.com – 25 martie)/ssirbu/abuzoian

RADOR (25 martie)