Reuniune franco-română în domeniul cercetării și inovației în agricultură

Aproximativ 100 de experți din domeniul cercetării, profesional si instituțional s-au reunit la București, pe 2 aprilie 2019, pentru a face schimb de idei în cadrul pregătirii priorităților dosarului agricol al următorului program european de cercetare și inovație « Horizon Europe ».

Întâlnirea a avut loc la inițiativa Institutului Francez pentru Cercetare Agronomică (INRA), a Universităților de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Cluj, Iași și Timișoara, și a Ambasadei Franței în România.

Doctorul Christian Huyghe, director adjunct al INRA, a prezentat cele patru direcții prioritare ale instituției pe care o reprezintă: o agricultură fără pesticide, o agricultură și o alimentație neutră în ceea ce privește emisia de gaze cu efect de seră, o alimentație sănătoasă pentru toți cetățenii, și sisteme sustenabile de creștere a animalelor în Europa de mâine.

Această întâlnire a fost, de asemenea, ocazia pentru a pune în evidență actualele și viitoarele cooperări dintre Franța și România în domeniul cercetării agricole, înainte de Summit-ul european privind cercetarea agricolă și bioeconomia, organizat de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene. De asemenea, evenimentul a fost ocazia unei întâlnirii bilaterala dintre Christian Huyghe și reprezentanți ai Academia de științe agricole.

Mai multe detalii despre INRA și programul « Horizon Europe » aici : http://institut.inra.fr/en/INRA-and-the-world/All-tne-news/INRA-priorities-for-Horizon-Europe

RADOR – 3 aprilie