Câteva zeci de proiectile rămase neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite pe un câmp din comuna ieşeană Strunga. Unul dintre proiectile a fost găsit de un localnic care a alertat imediat autorităţile. Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, Silvia Bolohan, a făcut câteva precizări pentru Radio România Actualităţi:
Silvia Bolohan: ISU Iaşi a fost solicitat astăzi pentru a interveni într-o padure din proximitatea localităţii Strunga, judeţul Iaşi, pentru asanarea unei zone în care un trecător a găsit un proiectil. Echipa pirotehniocă din cadrul Detaşamentului 2 de pompieri Iaşi s-a deplasat la locul solicitării şi în urma asanării terenului, până la această oră s-au descoperit 53 de proiectile, calibru 100 de milimetri, cu focos. Se continuă căutarea acestor proiectile şi urmează ca mâine, la locul acestei intervenţii, să fie distruse în condiţii de siguranţă toate proiectilele găsite.
Realizator: Accesul este interzis în zona în care au fost descoperite proiectilele, iar peste noapte perimetrul va fi păzit, a mai spus Silvia Bolohan./lazard/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 aprilie)