Tururi ghidate şi ateliere, organizate în Parcul Natural Văcăreşti, cu ocazia Zilei Păsărilor

În Parcul Natural Văcăreşti se organizează astăzi tururi ghidate şi diferite ateliere, cu ocazia Zilei Păsărilor, care este marcată, în fiecare an, la începutul lunii aprilie. Evenimentul este organizat de Societatea Ornitologică Română.
Reporter: Marilena Frâncu – Bucureştenii vor avea parte de tururi ale parcului însoțiți de ghizi, spune Ovidiu Bufnilă, coordonatorul Departamentului de comunicare al Societății Ornitologice Române.
Ovidiu Bufnilă: Începem de la ora 7:00 dimineaţa, cu tururile matinale pentru fotografii de natură. Le punem la dispoziţie colegii noştri care sunt şi birdwatcher-i şi biologi şi fotografi profesionişti în acelaşi timp, care să le dea sfaturi despre cum pot să aştepte ca o pasăre să fie fotografiată cât mai bine, cum pot identifica o pasăre foarte uşor. De la ora 8:00 şi de la ora 9 deja deschidem atelierele pentru copii, jocuri, tot felul de activităţi pentru cei mici, care vor învăţa de la noi şi cum să folosească o ruletă ornitologică şi cum să folosească un binoclu, pentru că nu toţi copiii ştiu să folosească binoclul.
Reporter: Vizitatorii vor putea face cunoştinţă cu toţi locuitorii înaripaţi ai parcului.
Ovidiu Bufnilă: Avem cormorani mari, avem cormorani mici, avem lişiţe, avem raţe mari, avem raţe cu cap castaniu, avem raţe roşii. Sunt foarte multe păsări care pot fi admirate. În acelaşi timp, putem să le identificăm uşor după sunet. Există chiar o specie, greluşelul de stuf, care imită prin sunetul ei, exact sunetul pe care îl fac liniile de înaltă tensiune de la curentul electric.
Reporter: Organizatorii îşi propun să înlăture în faţa copiilor superstiţiile care fac referiri la unele necuvântătoare cu aripi şi pene.
Ovidiu Bufnilă: Încercăm să le spunem că o cucuvea nu aduce ghinionul, dimpotrivă, faptul că apărea la un priveghi se datorează faptului că întotdeauna la lumânare vor veni moliile, fluturii mari de noapte, pe care cucuveaua îi consumă.
Reporter: Vizitatorii sunt sfătuiţi să opteze pentru un echipament compus din pantaloni lungi, bocanci sau încălţăminte de teren, şepci sau pălării şi cremă de soare./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 aprilie)