Rareș Bogdan, candidat pe lista PNL la alegerile pentru Parlamentul European, îi solicită ministrului de externe Teodor Meleșcanu să asigure dreptul românilor la votul din 26 mai prin deschiderea de secții de votare în mai multe țări europene.
Rareș Bogdan: Nu încercați din nou să blocați votul românilor din diaspora. Sunt zeci de cereri care încă nu și-au primit răspunsul – în Italia, în regiunea Piemont-Lombardia, în regiunea Bologna, Emilia-Romagna, în sudul Italiei, Lazio şi în Sicilia. De asemenea, cereri de deschideri de secții într-o zonă unde românii au crescut, de la 250.000 în ultimii patru ani de zile, la aproape 700.000 astăzi.

*

Realizator: Ministerul de Externe informează că românii din străinătate care vor să voteze la alegerile europarlamentare din 26 mai pot găsi pe site-ul www.mae.ro, rubrica „Alegeri europarlamentare 2019”, informații despre procedura de vot în străinătate. Lista secțiilor de votare din afara granițelor va fi publicată cu cel târziu 30 de zile înaintea datei alegerilor./cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 aprilie)