Lansarea oficială a candidaţilor Pro România pentru alegerile europarlamentare din 26 mai

Comisarul european şi candidat Pro România la alegerile europarlametnare, Corina Creţu, a declarat că în acest moment dezvoltarea României este blocată sau trasă înapoi din lipsa capacităţii în administraţia publică şi că ţara noastră nu are proiecte prin care să atragă fonduri europene:

Corina Creţu: În fiecare țară, pentru fiecare euro din fonduri europene sunt programaţi trei euro. Noi, din contră, suntem invers; avem bani necheltuiți și nu avem proiecte, se cheltuiesc pe proiecte mici, se cheltuiesc pe proiecte care nu au impact neapărat în viața de zi cu zi a oamenilor, pentru că sunt făcute în ultimul moment. Din păcate, dezvoltarea României este blocată, ţinută pe loc sau trasă înapoi din lipsa capacității în administrația publică; birocrația, corupția, responsabilitățile și resursele fragmentate împiedică furnizarea serviciilor publice și dăunează foarte grav investițiilor publice.

Realizator: La Bucureşti a avut loc, astăzi, lansarea oficială a candidaţilor Pro România pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. După cum ne-a transmis redactorul nostru, Cătălin Purcaru, alături de Corina Creţu, pe poziţii eligibile sunt doi foşti premieri: Victor Ponta şi Mihai Tudose./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 aprilie