Catedrala Notre Dame din Paris arde de mai bine de trei ore

Catedrala Notre Dame din Paris arde de mai bine de trei ore. Aproape 400 de pompieri au fost mobillizaţi pentru stingerea flăcărilor, însă operaţiunea este delicată având în vedere vechimea de 850 de ani a monumentului, înscris în patromoniul mondial al umanităţii. Flăcările, izbucnite la ora 19:50, ora României, s-au extins rapid şi până acum s-au prăbuşit acoperişul şi una din turle. Parchetul din Paris a deschis o anchetă pentru a afla cauza incendiului.

Postul de radio France Info scrie pe pagina sa de internet că cel mai probabil a fost vorba de un accident, în condiţiile în care au loc lucrări de renovare. Sosit la faţa locului, preşedintele francez, Emmanuel Macron, s-a declarat profund întristat. O parte din mine arde, a spus liderul francez.

Preşedintele Klaus Iohannis a trasmis un mesaj în care arată că România este alături de Franţa. „Veşti sfâietoare vin de la Paris. Notre Dame, un simbol istoric al culturii europene este în flăcări”, a scris şeful statului pe Twitter. Şi premierul Viorica Dăncilă s-a arătat profund întristată de veştile care vin de al Paris. „Gândurile mele merg către prietenii noştri francezi”, a spus şefa Executivului./mnecula/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 aprilie