Tribute to a Legend: Frank Sinatra, la Sala Radio

Joi, 18 aprilie (ora 19:00), Sala Radio este gazda unui concert-eveniment: Tribute to a Legend: Frank Sinatra, un concert prezentat de Big Band-ul Radio şi invitatul său special din Italia, solistul vocal Walter Ricci. Printre melodiile celebre cântate de Sinatra pe care le veţi asculta la Sala Radio se numără: Dancing in the Dark, Cheek to Cheek, Let’s Fall in Love, Moon Dance şi, desigur, My Way şi Strangers in the Night.

La vârsta de 8 ani, muzicianul italian a auzit muzica interpretată de Frank Sinatra, Tony Bennett şi Ella Fitzgerald şi atunci a început pasiunea sa pentru lumea jazz-ului. A debutat ca solist vocal la 14 ani. Alături de saxofonistul Stefano Di Battista, a participat la un turneu în Franţa, Spania şi Elveţia. În 2006, a câştigat în Italia premiul Massimo Urbani (în cadrul concursului internaţional de jazz). Alături de saxofonistul italian Daniele Scannapieco, Walter Ricci a înregistrat un album-omagiu dedicat compozitorului american Cole Porter: The Cole Porter Songbook.

Lansat de celebrul Pippo Baudo în emisiunea sa Domenica in, difuzată pe Rai Uno, Walter Ricci este un muzician care trece cu mare naturaleţe de la jazz la pop. Este câştigător al unor importante premii internaţionale şi un nume extrem de apreciat în jazz-ul italian, dar şi în cel francez. În 2018 a câştigat Trofeul George Grigoriu la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară George Grigoriu de la Brăila.

Concertul de la Sala Radio se derulează sub bagheta apreciatului dirijor şi compozitor Ionel Tudor.

Evenimentul este inclus de European Broadcasting Union (EBU) în Jazz Day – Ziua Internaţională a Jazz-ului, şi va fi difuzat pe 30 aprilie de radiodifuziunile membre ale acestui organism internaţional.

Big Band-ul Radio a luat fiinţă în 1949, în formulă combo, iar în 1953, când la conducerea orchestrei a fost numit Sile Dinicu, s-a extins cu o secţiune de corzi, ajungând la un ansamblu de 45 de instrumentişti şi purtând denumirea de Orchestra Radio-Televiziunii Române. După 1989, orchestra a devenit ceea ce este şi astăzi: Big Band-ul Radio. Patru dirijori şi-au legat numele de această orchestră: Sile Dinicu (din 1953), Cornel Popescu (din 1985), Ion Cristinoiu (din 1991) şi Ionel Tudor (din 1994).

Orchestra este alcatuită din muzicieni de elită, dar şi din cei mai buni instrumentişti din tânăra generaţie şi reprezintă un ansamblu unic în peisajul muzical românesc. Big Band-ul Radio a fost prezent pe scena celor mai importante evenimente, concursuri şi festivaluri, naţionale şi internaţionale, de muzică de jazz, blues, pop, pop-rock sau simfonic-pop din România, în nenumărate concerte de tip Proms, emisiuni şi concursuri de televiziune, emisiuni de radio şi a susţinut concerte şi recitaluri alături de nume mari ale jazz-ului, blues-ului sau ale muzicii pop sau rock din ţară sau din străinătate.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.