ZOUGLA: România – o ţară sigură pentru investitori, a declarat ministrul român de finanţe

România este o ţară sigură pentru investitori deoarece înregistrează progrese în ceea ce priveşte stabilitatea cadrului instituţional şi consolidarea bugetară, a declarat ministrul de finanţe Eugen Teodorovici, în timpul întâlnirilor avute la Washington cu membrii agenţiilor de rating şi cu directorul pentru Europa al Fondului Monetar Internaţional, Poul Thomsen.

Teodorovici a avut întâlniri cu reprezentanţi ai agenţiilor de rating Standard & Poor’s, Moody’s şi Fitch în timpul cărora a subliniat „punctele tari” – cum le-a caracterizat el – ale României: datoria publică şi nivelul mediu al datoriei externe în comparaţie cu cele mai multe state membre ale Uniunii Europene.

De asemenea, ministrul român de finanţe s-a întâlnit cu Poul Thomsen pe care l-a asigurat că România îşi va ţine angajamentele asumate în faţa organismelor financiare internaţionale şi că măsurile luate în 2019 vor duce, pe termen lung, la o dezvoltare economică sustenabilă.

„România înregistrează progrese în ceea ce priveşte stabilitatea cadrului instituţional şi consolidarea ei bugetară, plasarea în mod constant a datoriei sale publice pe traiectorie descendentă, precum şi consolidarea cadrului de guvernare”, a spus Teodorovici.

https://www.zougla.gr/money/agores/article/roumania-asfalis-xora-gia-tous-ependites-i-roumania-dilose-o-ipourgos-ikonomikon

Traducerea: Carolina Ciulu

ZOUGLA (Grecia) – 15 aprilie