Un judecător britanic îi dă drumul anticipat din închisoare unei hoaţe românce

Un judecător din Marea Britanie i-a permis unei hoaţe din România să iasă din închisoare înainte de a-şi ispăşi întreaga pedeapsă, după ce ea i-a arătat biletul de avion spre patrie, explicând că vrea să economisească banii contribuabililor. Mădălina Horvath, de 19 ani, a fost trimisă la închisoare pentru 14 luni de un tribunal din Manchester, luna aceasta, după ce a recunoscut că a furat bunuri de consum de peste 15.000 de lire sterline din mai multe oraşe. Dar judecătorul Bernard Lever i-a scurtat sentinţa cu patru luni, după ce a aflat că ea doreşte să se întoarcă în România. Ca urmare a deciziei, Horvath a fost eliberată din închisoare întrucât a petrecut o perioadă suficientă după gratii. Judecătorul Lever a afirmat că hotărârea lui va economisi până la 8.000 de lire sterline din banii contribuabililor, dar a recunoscut că nu ar fi luat-o în „împrejurări normale”.
În faţa instanţei, Horvath a spus că s-a mutat în Marea Britanie în 2015, când avea 16 ani, şi a început curând să fure din magazine din diverse oraşe, inclusiv Cambridge şi Manchester.
Adolescenta a fost în cele din urmă arestată în Kent dar a dispărut după ce a fost eliberată pe cauţiune şi i s-a spus să se prezinte în faţa instanţei. A fost din nou arestată în noiembrie anul trecut, după o nouă expediţie de furturi cu complici, la centrul comercial Trafford, de unde au fost furate mărfuri de mii de lire sterline dintr-un magazin John Lewis, inclusiv cinci headphone BOSE şi trei carduri de memorie. Judecătorul Lever a remarcat că sentinţa a fost deosebit de aspră cu Horvath şi a avertizat: „Când te întorci acasă le poţi spune prietenilor tăi şi oricui altcuiva ce li se întâmplă oamenilor care vin aici din alte ţări ca să devină hoţi profesionişti din magazine – nu este plăcut.”/abuzoian

(www.telegraph.co.uk – 18 aprilie)