1,3 miliarde de creştini romano-catolici şi protestanţi sărbătoresc astăzi Învierea Domnului. La miezul nopţii, Papa Francisc a celebrat slujba Învierii, numită în tradiţia latină Vigilia Pascală, în Bazilica Sfântul Petru de la Vatican. Potrivit corespondentei nostru Elena Postelnicu, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe credincioşi să nu trăiască pentru lucruri trecătoare, cum ar fi bogăţia sau succesul, ci pentru Dumnezeu:
Realizator: „Să depășim temerile şi închiderile, și acesta este un pasaj pe care cu ajutorul lui Dumnezeu să-l facem de aceste sărbători” – este invitație adresată de Papa Francisc în Vigilia Pascală, din Basilica San Pietro, amintind din nou de carieră și de bani, care te îndepărtează de lumina adevărată a vieții care este Hristos.
„Există o altă piatră care adesea astupă inima, piatra păcatului. Păcatul seduce, promite lucruri ușoare și rapide, prosperitate și succes, dar apoi lasă în urmă doar singurătate și moarte. Păcatul caută viața printre morți și sensul vieții în lucrurile trecătoare”.
Cea de-a șaptea predică a actualului Suveran Pontif din noaptea Învierii s-a centrat în jurul relatări biblice despre femeile care au mers la mormântul lui Iisus pe care l-au găsit gol, iar piatra care asupra intrarea în mormânt dată la o parte. Plângându-ne de viață, facem ca aceasta să devină într-un fel bolnavă și dependentă de aceste plângeri – a mai spus Suveranul Pontif în predica sa, îndemnându-i de pe credincioși să nu îngroape speranța./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 aprilie)

(Photo by Vincenzo PINTO / AFP)