Arcul de Triumf își deschide porțile pasionaților de lectură

Primăria Municipiului București (P.M.B.), prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic (A.M.P.T.) desfășoară în perioada 23 aprilie – 15 iunie 2019, campania de promovare și încurajare a lecturii „Cartea în Triumf”.

Astfel, P.M.B prin A.M.P.T., în parteneriat cu Grupul Editorial Litera, invită bucureștenii și turiștii aflați în această perioadă în București să descopere universul minunat al cărților, în atmosfera istorică a Arcului de Triumf.

Arcul de Triumf, simbol al statului național unitar român, își deschide porțile și devine gazda cărților și cititorilor. Amenajat cu spații de lectură și punct multimedia de informare culturală, monumentul oferă vizitatorilor o experiență interactivă de cunoaștere.  

În zilele de 23 și 24 aprilie, începând cu ora 20:00, vor avea loc spectacole de video mapping care vor transforma exteriorul Arcului de Triumf într-o bibliotecă virtuală.  Animația tridimensională va avea ca teme centrale istoria, cartea și arta, oferindu-le participanților un univers magic. Opere celebre ale omenirii, cărți rare sau noutăți vor fi îmbinate într-o alegorie interactivă de culoare, lumină și sunet.

Pasionații de literatură din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărților și a drepturilor de autor. În România, marcăm împreună această zi prin evenimentul Noaptea Cărților Deschise, aflat la cea de-a 7-a ediție.

Arcul de Triumf va fi deschis zilnic în perioada 23 aprilie – 15 iunie 2019, între orele 10.00 și 17.30. Biletul de intrare este unul simbolic, în acest sens le propunem vizitatorilor să aducă o carte din propria bibliotecă. Ulterior, toate cărțile strânse vor fi selectate și donate în comunități defavorizate.