O noapte furtunoasă

  • Duminica Paştelui este o zi în care Lumina Sfântă a Învierii ne aduce împreună, o zi dedicată întâlnirii cu familia şi cu cei dragi. În spiritul semnificaţiei sărbătorii, TVR nu va difuza niciun spectacol pe canalele consacrate, dedicând spaţiul de emisie programelor cu tematică pascală. În schimb, tot sub genericul Teatrul Național de Televiziune, TVR 1 a programat în a doua zi de Paşte, adică luni, 29 aprilie, la ora 21.10* „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale , spectacol montat în anul 1984 de Sorana Coroamă Stanca

 

  • Pentru a compensa absenţa de pe micul ecran din acest sfârşit de săptămână, în luna mai, vă invităm să urmăriţi un grupaj de titluri – producții proprii – nominalizate la premiile UNITER, categoria „Cel mai bun spectacol de teatru TV”:

4 mai 2019, ora 20.00 – APOSTOLULBOLOGA,

5 mai 2019, ora 20.00 – CIRCUL MATTEO

6 mai 2019, ora 20.00 – DEZERTORUL

O noapte furtunoasă

de I.L. Caragiale

O comedie spumoasă, o distribuţie de zile mari:

Octavian Cotescu, Mitică Popescu, Valeria Seciu, Dan Condurache, Tora Vasilescu, Horaţiu Mălăele, Stelian Nistor, Doru Ana, Mimi Enăcescu, Romulus Dumitrescu, Mircea Dumitru, Eugenia Ardeleanu.

Decoruri: Dumitru Georgescu

Scenariul şi regia artistică: Sorana Coroamă Stanca

Lucrare de debut în dramaturgia lui I L Caragiale, cu valoarea unei excelente comedii de moravuri, aduce în scenă o intrigă între trei personaje centrale: Un soţ gelos şi preocupat de „onoarea lui de familist”, o soţie romanţioasă şi omul de încredere al stăpânului.

„Noaptea… a fost o experienţă fantastică şi îmbogăţitoare, pentru că jucam cu profesorul meu Cotescu, pentru că jucam lângă unii dintre cei mai importanţi actori ai ţării, Vali Seciu, Mitică Popescu, pentru că jucam alături de colegii mei fruntaşi, Dan Condurache, Tora Vasilescu, Stelică Nistor, pentru că jucam în regia unei frumoase şi drepte femei, Sorana Coroamă. Pentru acea clipă de împreunare, mulţumesc încă o dată destinului”, spune Horaţiu Mălăele, unul dintre actorii care au făcut din acest spectacol un regal teatral.

La primele reprezentaţii din anul 1879, piesa „O noapte furtunoasă” a fost întîmpinată la Teatrul Naţional din Bucureşti cu aplauze, dar şi cu huiduieli venite din partea unor indivizi care considerau că autorul – I.L.Caragiale – ar fi atacat, prin textul său, Garda Cetăţenească.

Toate-s vechi şi noi sunt toate, o poveste cu iţe încurcate, o situaţie de viaţă în care ne-am putea regăsi cu toţii şi astăzi ca şi acum 100 de ani.

 Teatrul Naţional de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR 

Producător coordonator: DEMETER András István

 Casa de Producţie TVR vă urează să aveţi sărbătoare cu linişte, lumină şi pace în suflet!

 *Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră