După ce vremea a fost caldă şi frumoasă, meteorologii avertizează că, de la prânz şi până mâine seară, în cea mai mare parte a ţării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, pe suprafeţe mici, chiar căderi de grindină. Pentru aproximativ o jumătate din ţară a fost emis chiar şi un cod galben – după cum explică acum, în Radiojurnal, meteorologul Mihai Timu.
Mihai Timu: Un cod galben, începând de la orele 15:00 până duminică dimineața la ora 4:00, vizând Oltenia, Transilvania, Maramureș, vestul Munteniei și, parțial, Banat, Crişana, dar și cea mai mare parte a zonei montane, unde ne așteptăm ca fenomenele să fie mai accentuate, adică acel vânt cu aspect de vijelie, căderi de grindină, cantități de apă care pot depăși punctiform chiar 35-40 de litri pe metrul pătrat. În aceste condiţii, temperaturile vor marca o scădere, urmând ca în prima zi de Paşte o vreme caldă să rămână doar pentru partea de sud şi sud-est a teritoriului, adică maxime de până la 24 de grade.
Realizator: Meteorologul Mihai Timu a mai precizat că şi în Capitală, mâine vremea va fi instabilă, cu vijelii, descărcări electrice şi averse. Şi hidrologii au emis un cod galben de inundaţii pentru râuri din Transilvania, Banat, Oltenia şi Moldova. Avertizarea va intra în vigoare la ora 16:00 şi va fi valabilă până mâine, la miezul nopţii./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 aprilie)