Călătorie pe întregul mapamond, alături de Corul de Copii Radio

Se apropie cu pași repezi vara și te gândești pe ce MERIDIAN să îți petreci vacanța?

Corul de Copii Radio ne invită duminică, 5 mai (19.00), la Sala Radio, la un spectacol complex de muzică și mișcare scenică, sugestiv intitulat ”MERIDIAN”.

Pentru prima oară lansat într-un proiect de acest gen, atât de vast și de complex, la inițiativa dirijorului RĂZVAN RĂDOS, Corul de Copii Radio propune publicului un program cu muzică extrem de variat, de pe întreg mapamondul! De la Europa la Africa, de la Asia la America, copiii vă vor purta pe toate meridianele lumii prin melodii cântate în limba originală, ce redau pe scena Sălii Radio diversitatea extraordinară a diferitelor culturi de pe Glob. Veți asculta cântece tradiționale din Coreea, Canada, Suedia, Noua Zeelandă, Rusia, India, Siria ș.a.

Pentru pregătirea acestui eveniment, Corul de Copii Radio a beneficiat de consultanța unor specialiști în limbi străine, pentru ca pronunția să fie cât mai aproape de cea originală. Mișcarea scenică este concepută chiar de membrii Corului de Copii Radio, în spiritul popoarelor evocate prin muzică.

Dirijorul ansamblului și inițiatorul evenimentului, RĂZVAN RĂDOS, declară despre acest concert:

 ”Prin acest spectacol pe care l-am denumit „Meridian” i-am provocat pe membrii corului să privească fenomenul muzical în universalitatea lui. Am lucrat cu copiii apelând adesea la informații din geografie, istorie, etnologie, artă coregrafică, teatru și alte domenii. Muzica a fost cheia prin care am încercat să pătrundem în extraordinarul și milenarul spectacol al vieții pe Terra. Ideea generatoare a fost aceea că marile culturi folosesc toate artele și în special muzica pentru a asigura perpetuarea propriilor valori în istorie.”

Și pentru ca atmosfera diferitelor culturi să fie și redată și mai sugestiv pe scena Sălii Radio, Corul de Copii Radio a colaborat cu Universitatea Națională de Arte București pentru realizarea unor elemente de decor pe care le veți aprecia în concert. Evenimentul este prezentat de actorul DRAGOȘ HULUBA și este pregătit cu sprijinul pianistei MAGDALENA FAUR.

În 2015, Corul de Copii Radio a aniversat 70 de ani de existenţă, moment marcat prin participarea în Grecia, la Volos, în concertul de deschidere al Festivalului Internaţional de Muzică Evmelia, prin concertul aniversar “70 DE PRIMĂVERI” susţinut pe 25 aprilie 2015 (Sala Radio) şi prin participarea la Festivalul “George Enescu” 2015. În același an, Corul de Copii Radio s-a calificat – alături de alte 8 ansambluri din întreaga lume – în finala de la Munchen a uneia dintre cele mai prestigioase competiţii corale internaţionale: LET THE PEOPLES SING. Concursul este un apreciat eveniment din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union).

Creat în 1945, Corul de Copii Radio e fost și este o adevărată şcoală de educaţie prin muzică a tinerelor generaţii și o ”pepinieră” de talente pentru scena muzicală românească. Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, Japonia, SUA şi Canada, au adus ansamblului Radio România preţioase distincţii şi premii. Mai mult, în 2004, corul a avut onoarea de a primi titlul de ”AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE”, acordat de către Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.