Oportunități exclusive de studiu în Italia prezentate astăzi la târgul educațional „Study in Italy”

Premium Edu, furnizor de servicii de consultanță educațională cu un portofoliu de parteneri și instituții internaționale de top, în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte din strada Batiștei nr.14 organizează astăzi începând cu ora 16.00 târgul educațional, Study in Italy. Gândit ca un eveniment în cadrul căruia universități de top din Italia vor putea să-și prezinte oferta educațională de studii universitare și post-universitare pentru cei pasionați să-și dezvolte o carieră europeană studiind atât în limba italiană cât și engleză , târgul educațional va pune la dispoziția vizitatorilor întâlniri, workshop-uri și servicii de consultanță pentru elevi, studenți și părinți, fără niciun cost.

Prezente pentru prima oară în România, universitățile de top din Italia, private și de stat, au dorit să își prezinte oferta educațională, opțiunile și ofertele de finanțare disponibile pentru candidații români care doresc să studieze în Italia, fiind cunoscut faptul că sistemul educațional italian oferă flexibilitate dar și specializări competitive pentru piața muncii din Uniunea Europeană. Astfel, vizitatorii aflați în ultimii doi ani de studiu liceal dar și tineri profesioniști, antreprenori sau proaspeți absolvenți de studii economice sau management vor putea să se întâlnească cu reprezentanții Swiss School of Management Rome, The University of Milano-Bicocca, ESCP Europe Torino, International University of Language and Media Milano, Nuova Accademia di Belle Arti, Domus Academy, Politecnico di Milano, Universita Catolica del Sacro Cuore, University of Genoa și  Ca’Foscari University Venezia

„Ca părinte, am constat că în piață sunt o serie de informații și date eronate cu privire la studiul în străinătate. Tocmai de aceea am luat decizia organizării de evenimente în cadrul cărora reprezentanții universităților de top să furnizeze direct informațiile utile elevului și părinților. Premium Edu vine în sprijinul celor care vor să obțină informații relevante despre studiul in străinatate și vom fi bucuroși să le oferim tot sprijinul nostru viitorilor studenți români din Italia.” a declarat Mihaela Haiduc, Directoare a Programelor Educaționale și de Studii din cadrul Premium Edu.

Guvernul Italian a avut un rol important în susținerea acestui eveniment prin lansarea oficială a platformei în limba engleză de informare cu privire la programele de studiu în Italia dar și prin confirmarea prezenței în deschiderea evenimentului a doamnei Maria Luisa Lapresa, directoarea Biroului de Afaceri Europene, Sociale, Culturale și Presă din cadrul Ambasadei Italiei la București.

Evenimentul de o zi va fi completat de workshop-urile „Cum sa faci bani din artă” și „Orientare în cariera” susținute de trainerii Premium Edu. De asemenea, potențialii candidați care nu vor putea participa la eveniment vor putea afla mai multe despre mediul academic din Italia și procesul de selecție prin accesarea platformei oficiale a ministerului educației din Italia, aici.

Despre Premium Edu

Premium Edu facilitează accesul la informații și sprijină aplicantul pe drumul ales de acesta prin furnizarea de informații, pliante, broșuri. De asemenea, Premium Edu oferă asistență în formarea dosarului de aplicant, cu traducerea actelor și diplomelor, asistență și informații cu privire la detaliile financiare ale programelor de studiu, credite și burse de studiu și suport pentru finalizarea cu succes a dosarului.