Caravana „Gaudeamus” organizată la Oradea, la final

Caravana „Gaudeamus”, organizată pentru a șasea oară de Radio România la Oradea, s-a încheiat astăzi, după cinci zile pline de evenimente. Ofertele atractive ale celor 60 de edituri participante au atras un public numeros.
Reporter: Crina Dobocan (Radio România Cluj) – Peste 19.000 de vizitatori – o anvergură-record a evenimentului – și atmosfera inconfundabilă au transformat Oradea timp de cinci zile într-o veritabilă cetate a cărții.
Președintele de onoare al ediției a fost profesorul și poetul Lucian Scurtu.
Lucian Scurtu: În aceste zile, Oradea a fost o adevărată capitală a culturii, dar mai ales a cărții. A fost un veritabil univers livresc, în care cititorul iubitor de frumos a fost prezent în număr foarte mare. Cea de a șasea ediție a Târgului de carte „Gaudeamus” a fost un succes deplin.
Reporter: Cu acest prilej au fost derulate și proiectele „Radio România Gaudeamus”. Astfel, volumele donate pentru proiectul „Cărțile se întorc acasă” au revenit în acest an Bibliotecii comunale din localitatea Pocola. Cei patru „invitați de nota 10” au fost premiați de către Radio România. „Tombola Gaudeamus” le-a adus participanților peste 20 de premii, constând în echipamente și accesorii multimedia.
Următoarea etapă a Caravanei „Gaudeamus” Radio România va avea loc în Piața Victoriei din Timișoara, în perioada 22-26 mai./cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 mai)