Ediţia a V-a a Proiectului „Radio Fiction Desk” la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu”

Miercuri, 15 mai, începând cu ora 10.00,  se va desfăşura cel de-al doilea work-shop, din cadrul Proiectului „Radio Fiction Desk”, de această dată la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu”, unde invitat special va fi  cunoscutul  actor Mihai Bisericanu.

Cu această ocazie se va pregăti cel de-al doilea spectacol radiofonic care va intra în concurs. Spectacolul va fi realizat după piesa de teatru ”O soacră”, de Ion Luca Caragiale. Adaptarea radiofonică: Silvia Cusursuz, este interpretată de elevii-actori din cadrul trupei de teatru a liceului, coordonaţi de domnul profesor Marcel Homorodean, iar regia artistică a spectacolului aparţine Dianei Mihailopol.

 „Radio Fiction Desk – 2019” este un proiect concurs, realizat de Radio România – prin Teatrul Naţional Radiofonic – în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care îşi propune colaborarea cu  trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureştene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic.

În cadrul acestei ediţii, care se desfăşoară pe parcursul anului 2019, în concursul  „Radio Fiction Desk” se vor întrece trupe de elevi-actori de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai”, Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu”, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” şi Liceul Teoretic ”Dante Alighieri”.

Conform metodologiei de desfăşurare a Proiectului, în toate aceste licee, aflate în concurs, se vor desfăşura work-shop-uri la care vor participa membri ai Redacţiei Teatru, alături de personalităţi ale scenei teatrale din România – colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra radiofonic piesele de teatru în studiourile Societăţii Române de Radiodifuziune.

Ca şi în primele patru ediţii, după înregistrare şi postprocesare, spectacolele vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, unde vor putea fi ascultate şi notate de către toţi ascultătorii teatrului radiofonic.

Proiectul „Radio Fiction Desk – 2019” se va încheia cu o Gală de premiere.

Primăria Municipiului Bucureşti este Partener Instituţional al Proiectului ”Radio Fiction Desk”.

 

https://www.facebook.com/RadioFictionDesk