Klaus Iohannis va participa la o întâlnire cu reprezentanţii statelor din cadrul Parteneriatului Estic

Preşedintele Klaus Iohannis va participa astăzi, la Bruxelles, la o întâlnire cu reprezentanţii statelor din cadrul Parteneriatului Estic. Reuniunea are loc la invitaţia preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, şi este prilejuită de împlinirea a 10 ani de la lansarea acestei iniţiative, care constă în crearea unei zone comune de democraţie, prosperitate, stabilitate şi strânsă cooperare între statele membre ale Uniunii Europene şi ţările partenere. Corespondentul Radio România la Bruxelles, Amalia Bojescu, transmite.

Reporter: Cele 28 de state membre ale Uniunii Europene și cei șase parteneri estici: Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina vor marca a 10-a aniversare a parteneriatului estic, parteneriat care s-a dovedit reciproc avantajos și a oferit rezultate concret cetățenilor țărilor din vecinătatea estică, susține executivul comunitar.

În toată această perioadă, Uniunea Europeană și partenerii săi estici și-au consolidat asocierea politică și şi-au aprofundat integrarea economică. Blocul comunitar a sprijinit o gamă largă de reforme în țările partenere care acoperă dezvoltarea economică, guvernanța, conectivitatea și contactele interumane. România va fi reprezentată de președintele Klaus Iohannis care se va pronunța pentru continuarea angajamentului Uniunii în cadrul Parteneriatului Estic. El va menționa că Uniunea așteaptă un angajament politic continuu din partea țărilor partenere în ceea ce privește respectarea obligațiilor asumate în relaţia cu blocul comunitar./mnecula/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 mai