Declaraţie acordată în exclusivitate de premierul Viktor Orbán mass-mediei ungare

Crainic: Viktor Orbán, premierul ungar, a purtat convorbiri la Casa Albă cu Donald Trump, preşedintele SUA. În urma convorbirilor între patru ochi, cei doi politicieni au susţinut o scurtă conferinţă de presă comună, după care, într-un interviu acordat în exclusivitate mass-mediei ungare, Viktor Orbán a afirmat că s-a reuşit consolidarea alianţei strategice americano-ungare.

Viktor Orbán, premierul Ungariei: A fost o întâlnire importantă pentru Ungaria, dar şi pentru mine, întrucât ultima oară am fost aici, la Casa Albă, în urmă cu 18 ani, la o întâlnire de lucru. Am simţit diferenţa. Acum, aici este un alt tip de conducător, un alt fel de conducere, se promovează o politică mai concentrată şi este important ca relaţiile de alianţă ale Ungariei, care ne leagă de SUA, să le consolidăm din timp în timp.

Acest lucru s-a întâmplat acum pe planul politicii economice, al politicii externe, în domeniul politicii de securitate, în domeniul cooperării militare, în privinţa migraţiei, în problema apărării creştinilor persecutaţi. Deci, am reuşit să consolidăm alianţa strategică americano-ungară în privinţa unor chestiuni importante./lendrefy/aionescu

MR1 RADIO KOSSUTH BUDAPESTA – 14 mai