Cântecul e viaţa mea – concert folcloric Maria Ghinea la Sala Radio

Duminică, 19 mai (ora 17:00), Sala Radio găzduieşte un nou concert de muzică populară: sub titlul Cântecul e viaţa mea, evenimentul aduce în faţa publicului muzica specifică Olteniei, în concertul aniversar dedicat Mariei Ghinea. Alături de Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijată de Adrian Grigoraş, apreciata solistă de muzică populară sărbătoreşte prin concertul de la Sala Radio 30 de ani de carieră.

Născută în judeţul Vâlcea, Maria Ghinea a fost remarcată pentru prima oară la Festivalul Maria Lătăreţu de la Târgu Jiu în 1986, unde a primit premiul I, iar în anul următor s-a clasat pe aceeaşi poziţie la Festivalul Cântarea României. Cu acest prilej a fost remarcată de cunoscutul dirijor şi compozitor, Constantin Arvinte, cel care de fapt a descoperit-o cu adevărat. A fost solistă de muzică populară a orchestrei Vâlceanca din Râmnicu Vâlcea, unde a evoluat alături de soliste renumite precum Maria Dragomiroiu şi Felicia Ungureanu şi solistă a Ansamblului Căluşul din Scorniceşti, Olt. Cariera sa a fost marcată şi de înregistarea a 5 albume.

Alături Maria Ghinea se vor afla invitaţii săi: Vasilica Dinu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Victoriţa Lăcătuşu, Ion Drăgan, Nicolae Datcu, Maria Butilă, Ileana Lăceanu, Ionela Moruţan, Ilie Caraş, Ion Toader, Gabriel Zăvoianu, Grupul Haiducii Vlădicii, Vasia Oprea.

Evenimentul este prezentat de Georgel Nucă.

Un concert Radio România. Coproducător Televiziunea Favorit.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.