Premierul Viorica Dăncilă a declarat astăzi la Zalău că, în urma vizitelor pe care le-a efectuat în ţările arabe, România a reluat relaţiile comerciale cu aceste state sub forma unor exporturi semnificative care le aduc producatorilor români venituri importante.
Reporter: Adrian Lungu – România va exporta efective importante de animale, dar și miere, inclusiv în China.
Premierul Viorica Dăncilă: În Iran am trimis 200 de mii de capete de oi. Am luat certificatul veterinar pentru Kuweit. Vom începe exportul și în Kuweit. Vom începe exportul și în Emiratele Arabe Unite. Am semnat un acord pentru export de miere, pentru că știm că aici apicultura este foarte importantă, cu China. În perioada următoare vom semna un acord de export pe carnea de pasăre, carne de vită și carne de oaie tot cu China. Deci eu cred că trebuie să căutăm piețele terțe.
Reporter: Vizita a cuprins și discuții despre atragerea fondurilor europene și utilizarea programelor naționale de dezvoltare locală.
Viorica Dăncilă: Anul acesta a fost alocat cel mai mare buget pentru sănătate și pentru educație. Am discutat cu oamenii, dincolo de lucrurile care sunt realizate, m-a bucurat faptul că aproape în fiecare localitate a județului, ca de altfel în fiecare localitate a țării, au fost folosite fondurile pentru PNDL 1 şi PNDL 2, ceea ce arată că acest program a avut efectul pe care ni l-am dorit.
Reporter: Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit și cu reprezentanți ai mediului de afaceri pe care i-a asigurat de continuarea susținerii Guvernului în demersurile pentru dezvoltarea sectorului economic./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 mai)