Broccoli un bun remediu împotriva cancerului

În broccoli şi în alte legume similare există o proteină care ar putea face parte din arma anticancer. Un studiu condus de italianul Pier Paolo Pandolfi, directorul Cancer Center şi Cancer Research Institute la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston, arată că un compus natural (indol-3-carbinol) prezent în „crucifere” (familia legumei broccoli, care cuprinde şi conopida) împiedică o genă care favorizează tumorile. Descoperirea este prezentată în revista „Science”.
„Am descoperit un nou actor important care ţine rândul unui mecanism critic pentru dezvoltarea cancerului, o enzimă numită WWP-1, care poate fi împiedicat de un compus natural prezent în broccoli şi în alte legume”, a precizat Pandolfi.
„Acest mecanism este, prin urmare, ca un Călcâi al lui Ahile, care poate deveni ţinta unor noi opţiuni terapeutice”, a declarat Pandolfi.
În studii pe animale predispuse să se îmbolnăvească de diferite tumori, experţii au descoperit că o moleculă cunoscută că suprimează dezvoltarea tumorilor (PTEN, zis supresor tumoral) şi este dezactivată de WWP-1, şi lovind WWP-1 cu indol-3-carbinol funcţiunea PTEN este reactualizată şi dezvoltarea tumorilor este împiedicată. Evident, este vorba despre o cercetare preliminară, dar indol-3-carbinol sugerează bazele pentru dezvoltarea unor noi terapii anticancer./oavram/vdraguta

www.ilmessaggero.it