La Râşnov a fost semnat contractul de finanţare pentru Autostrada Braşov-Comarnic

La Râşnov a fost semnat, astăzi, contractul de finanţare pentru Autostrada Braşov-Comarnic. Evenimentul a avut loc în prezenţa premierului Viorica Dăncilă şi a miniştrilor transporturilor, finanţelor, economiei şi sănătăţii. Şefa guvernului a declarat că salută faptul că lucrarea va fi realizată de un constructor român. Totodată, ea şi-a exprimat speranţa ca în acest caz să fie respectate termenele. De dimineaţă, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a rupt contractul cu firma care făcea lucrările de reabilitare a DN73 Braşov-Piteşti. Demnitarul s-a declarat nemulţumit de stadiul lucrărilor la acest proiect. Acestea au început în 2014 şi au realizat 42% din proiect. Până acum, ministrul transporturilor a reziliat trei contracte cu firme care efectuau lucrări de infrastructură, în ţară.
Răzvan Cuc: Pe DN73, acolo unde aș spune că a stricat constructorul, acum, fiindcă, știind că vom veni în județ, s-a apucat, a săpat patru casete și a început să scoată bordurile, am intrat și aici, la intrare în Râșnov. Va intra DRDP-ul, Divizia Națională Drumuri și Poduri Brașov, în regie proprie. Ei aveau un grafic asumat și, vă spuneam, de la 190 de persoane, 71 de urtilaje, sunt 20 de persoane și 11 utilaje. Special am venit de la ora 8:00, să mă duc să văd, să mă conving, dacă au înțeles ce li s-a transmis de către reprezentanții companiei. Până acum am reziliat trei contracte și, cu siguranță, nu ne vom opri aici. Deci acolo unde văd că sunt obioective care trenează de ani de zile, și constructorul vine tot timpul cu scuze, noi nu mai tolerăm scuze.
Realizator: Între timp, Răzvan Cuc a fost prezent şi la demararea lucrărilor pentru execuţia sectorului de autostradă Râşnov-Cristian şi a drumului de legătură cu profil de autostradă care asigură fluenţa traficului spre municipiul Braşov, potrivit Radio România Braşov FM./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 mai