Fii vânător de munte pentru o zi, la Castelul Bran!

De 1 iunie 2019, militarii de la Brigada 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa” din Brașov vor transforma Parcul Regal al Castelului Bran într-un parc tematic, interactiv, pentru toți copiii care iubesc armata, mișcarea și natura. Tiroliene, panouri de cățărare, ateliere de îndemânare, trasee cu obstacole și multe alte surprize vor fi pregătite pentru ca cei mici să devină vânători de munte pentru o zi sub îndrumarea apărătorilor crestelor carpatine.

Copiii care vor răspunde ”Prezent!” la apelul vânătorilor de munte vor fi recompensați cu un cadou, care să le amintească, peste timp, de o zi unică petrecută la Castelul Bran.

Ziua va continua cu un alt moment memorabil, se împlinesc 10 ani de când Castelul Bran s-a întors acasă. În prezența reprezentanților Castelului Reginei de la Balcic, se va dezveli, la ora 12.00, bustul Reginei Maria, realizat de artista Milița Petrașcu. Cu această ocazie se vor aminti momentele importante din viața Castelului Bran, care l-au transformat în cel mai vizitat obiectiv turistic din România, o destinație pentru o întreagă zi, un spațiu în care istoria, tradițiile, cultura și miturile se împletesc armonios pentru a promova tot ce are România mai frumos.

La Castelul Bran jocul se împletește cu istoria și cu frumosul, astfel că, în aceeași zi, de la ora 13.00, va avea loc vernisajul Expoziției de pictură ”Baba Alba”, autori fiind elevii Liceului de Arte ”Margareta Sterian” din Buzău. Urmat de o serie de lansări de carte: Cărțile de colorat ale Castelului Bran și ”Cartea minunată a părintelui Simeon”, ilustrată de elevii Liceului de Arte ”Dinu Lipatti” din Pitești. Sursa de inspirație pentru elevi au fost povestirile cu același nume scrise de Regina Maria pentru copiii ei.

Manifestările din ziua de 1 iunie 2019 se desfășoară sub patronajul Altețelor Sale Imperiale și Regale, Maria Magdalena Holzhausen și Dominic Habsburg, copiii Principesei Ileana și nepoții Reginei Maria, care vor fi prezenți la Castelul Bran pe toată durata evenimentului.

Toți copiii preșcolari și școlarii din sistemul gimnazial beneficiază de gratuitate la vizitarea Castelului Bran în data de 1 iunie 2019, pe tot parculsul zilei, în intervalul 9.00 – 18.00.

RADOR (22 mai)