Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Grupul sociologic Rating, peste 70% dintre ucrainenii chestionaţi susţin dizolvarea Radei Supreme de la Kiev, anunţă organizaţia pe site-ul instituţiei.
„Peste 70% dintre repondenţi susţin dizolvarea Radei Supreme de la Kiev şi desfăşurarea de alegeri parlamentare anticipate în Ucraina”, arată sondajul. Cel mai mare procentaj se înregistrează în sudul şi estul Ucrainei, peste 80%, în timp ce în unele regiuni procentajul este de 60% în rândul celor chestionaţi”, arată rezultatele sondajului.
Majoritatea celor chestionaţi au declarat că vor sprijini în alegerile parlamentare anticipate Partidul În Serviciul Poporului, 10,5% au declarat că susţin Platforma de Opoziţie – Pentru Viaţă şi doar 8,8% vor da votul lor în favoarea BPP – Solidaritatea. Restul partidelor au acumulat câte 8% din voturi, fiecare. Sondajul a fost realizat în perioada 16 – 21 mai, pe întreg teritoriul Ucrainei, excepţie făcând teritoriile din Donbas. Au fost chestionate 2.000 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani, marja de eroare a sondajului fiind de 2,2%.
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat dizolvarea Radei Supreme de la Kiev, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Volodimir Zelenski a semnat un decret privind dizolvarea Radei Supreme și a stabilit data alegerilor parlamentare anticipate din Ucraina pentru 21 iulie 2019./vdraguta/ilapadat

(www.russian.rt.com – 22 mai)