Filmul „Parazitul”, regizat de cineastul sud-coreean Bong Joon-Ho, a câştigat trofeul Palme d”Or la Cannes

Filmul „Parazitul”, regizat de cineastul sud-coreean Bong Joon-Ho a câştigat trofeul Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes.
Filmul evocă o dramă familială, dar este totodată şi un thriller, legat de violenţa inegalităţilor sociale din Coreea de Sud. Juriul prezidat de Alejandro Gonzalez Iñárritu, i-a acordat premiul de cel mai bun actor lui Antonio Banderas, pentru rolul din filmul „Dolor y gloria”, regizat de Pedro Almodovar. În această peliculă, actorul spaniol joacă un fel de dublură a lui Almodovar, un regizor în plină criză existenţială şi vid creativ. După ceremonia de aseară, Antonio Banderas s-a declarat uşor întristat de faptul că Pedro Almodovar nu a fost premiat la Cannes.
Antonio Banderas: Premiul nu îl dedic lui pentru că este regizor, ci și pentru că este personajul pe care îl joc, deci este mult din el în acest premiu. E greu de explicat. Este interesant să joci un personaj care există, care trăiește, dar dacă acel personaj mai este și în spatele camerei, fiindu-ţi regizor în fiecare zi, situația devine ușor supra realistă.
Realizator: Pedro Almodovar a încercat în acest an pentru a şasea oară să câştige trofeul Palme d’Or, pe care nu l-a obţinut niciodată. Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină i-a fost atribuit actriţei Emily Beecham, pentru rolul din filmul „Little Joe”. În competiţia pentru Palme d’Or s-a aflat şi regizorul român Corneliu Porumboi, cu filmul „La Gomera”./rpatulea/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 mai)