Raluca Turcan este propunerea PNL, USR şi PMP pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţase, tot în această după-amiază, că PSD şi ALDE vor avea o propunere comună pentru şefia Camerei Deputaţilor.
Călin Popescu-Tăriceanu: Va trebui ales un nou președinte al Camerei Deputaților și o să ne corelăm cu cei de la PSD pentru a avea o singură propunere. Am văzut că PNL face o propunere, USR face o propunere, din partea noastră va fi o singură propunere, din partea coaliţiei.
Realizator: Raluca Turcan este propunerea PNL, USR şi PMP pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Liderul deputaţilor PNL preciza că agenda pro-europeană propusă de opoziţie trebuie transpusă acum în acţiune legislativă şi politică.
Raluca Turcan: Pentru a putea avea şanse de reușită în acțiunea politică și legislativă, trebuie să existe un efort comun al partidelor de opoziție. Vorbim despre corectarea erorilor din justiție. Este obligatoriu pentru noi să transpunem în legislația din justiție recomandările Comisiei de la Veneția și de asemenea să milităm împreună în parlament pentru o justiție dreaptă.
Realizator: Şi preşedintele USR Dan Barna arăta că opoziţia are mai multe priorităţi legislative în perioada următoare.
Dan Barna: Am abordat această chestiune a nominalizării candidatului pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților în contextul mai larg al agendei de priorități imediate, printre care se găsește și inițiativa ‘fără penali’ care are așteptarea directă a peste un milion de cetățeni, chestiunea votul prin corespondență și deschiderea discuțiilor pentru votul electronic, de asemenea, subiectul acela al pensiilor speciale sunt priorități la care ținem foarte mult./rpatulea/fcostea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 mai)