Reeditarea volumului de debut al Ioanei Bruşten

Pe 31 mai la Bookfest, în pavilionul B de la Romexpo, la standul ePublisher-eLiteratura-eDidactica (F01) va fi lansată la ora 15:00 reeditarea volumului Decreţel 40, cartea de debut a colegei noastre Ioana Bruşten.

Niciodată nu-i ca prima dată! Decreţel 40 a consacrat-o pe Ioana Bruşten ca scriitoare şi a răscolit amintirile celor din generaţia respectivă şi ale celor care au trăit acele vremuri în paralel cu decreţeii.

Decretul 770, care interzicea prin lege avortul, a însemnat începutul unei drame care a durat 24 de ani din 1966 până în 1989.

Timpul, însă, decantează, atenuează, transformă, chiar si amintirile. Timpul copilăriei şi tinereţii noastre e ca un oraş văzut de sus… seducător, irezistibil.

La fel este şi volumul de debut al Ioanei. Un cocktail de amintiri şi reflecţii. Atunci şi Acum se îmbină, se ocolesc, se intersectează într-un text scris cu nostalgie, umor şi autoironie. O carte despre oameni frumoşi, nebuni şi tineri, plini de speranţe şi asteptări, de energie şi de curaj. Ce învăţau, ce mâncau, ce ascultau, ce iubeau, ce visau? Şi, mai ales, ce s-a ales de visele şi de speranţele lor?

Lumea veche şi Lumea nouă, cea a anului 2012, se privesc în oglindă şi dialoghează. Un dialog extrem de intim. Dacă lucrurile s-au schimbat fundamental faţă de perioada comunistă, din 2012, anul lansarii volumului, până astăzi, pare că nimic nu s-a schimbat.

Povestea Decreţel 40 rămâne la fel de actuală, de vie, de personală!

Este povestea ta, este povestea părinţilor tăi şi aşteaptă să fie citită, recitită, simţită!