Răzvan Ursuleanu, în competiţii internaţionale

Producţia Bucureşti FM Heruvim, a fost prima piesa de teatru radiofonic scrisă şi regizată de Răzvan Ursuleanu, împreună cu Mihnea Chelaru. Spectacolul s-a clasat pe locul 2 la concursul internaţional de creaţii radiofonice UK Radio Drama Festival 2019, desfăşurat la Canterbury.

N-a fost suficient, Răzvan recidivează! Pe scurt, Răzvan Ursuleanu e din nou de senzaţie, preţ de 2 minute, cât e cerinţa şi durata spectacolul său din competiţia la GI60 – The Home of Tiny Plays.

Come back to me, Marge Piercy este numele piesei cu care Razvan Ursuleanu a intrat în competiţie şi este dedicată poetei considerate ca fiind una dintre cele mai puternice voci din literatura americană. Piesa a ajuns în finală şi se va juca, alături de cele mai valoroase producţii internaţionale participante.

GI60 – The Home of Tiny Plays se desfăşoară în fiecare an, atât în Marea Britanie, cât şi în SUA. Anul acesta se împlinesc 15 ani de la prima ediţie. Ediţia britanică a festivalului va avea loc pe 30 mai, la teatrul Stage@Leeds, University of Leeds.

GI60, festivalul pieselor de un minut, a fost creat de Steve Ansell, directorul artistic al ScreamingMediaProductions, în încercarea de a oferi autorilor de piese scurte mai multe oportunităţi pentru a îşi vedea operele puse în scenă.

GI60 a evoluat de la an la an, dar elementele care îl diferenţiază au rămas neschimbate: festivalul este deschis tuturor, fără discriminare în privinţa vârstei sau ţării de origine, nu se percepe nicio taxă de participare, toată echipa, de la actori la partea tehnică, face voluntariat, piesele sunt înregistrate şi postate online, autorul nu îşi cedează drepturile asupra operei, iar piesele pot aborda orice subiect original.

Răzvan Ursuleanu, realizator Bucureşti FM a intrat în clubul restrâns al regizorilor români de teatru cu piese jucate în Occident!

RADOR – 30 mai