31 de delegaţi ai statelor membre iau parte, la Buzău, la o reuniune informală axată pe relaţiile comerciale în Uniunea Europeană

31 de delegaţi ai statelor membre iau parte astăzi, la Buzău, la o reuniune informală axată pe relaţiile comerciale în Uniunea Europeană. Alături de aceştia se află încă 56 de specialişti în comerţ şi problematică de afaceri. Subiectul principal pe agenda de lucru este dublul standard privind calitatea produselor în Uniunea Europeană. Corespondentul RRA Cristina Moise relatează.
Reporter: Pe agenda discuţiilor, spune secretarul de stat Mihaela Gabriela Voicilă din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, conţine sinuoasa problemă a dublului standard la nivel european.
Mihaela Gabriela Voicilă: Scopul reuniunii de astăzi este acela de a finaliza un regulament necesar pentru susţinerea producătorilor europeni şi a sistemului de comerţ care lucrează în momentul acesta în Europa faţă de ţările terţe. Se discută, se studiază diversele situaţii şi de-abia pe urmă se ridică mai departe în plenul care poate lua toate hotărârile.
Reporter: Secretarul de stat Mihaela Gabriela Voicilă vorbeşte despre o pleadoarie a României pentru a-şi recăpăta respectul economic în plan continental.
Mihaela Gabriela Voicilă: Sigur, toate persoanele care reprezintă Guvernul României sunt chiar îngrijorate de această situaţie şi se vor strădui încât să poată fi îmbunătăţite. E normal, vrem să fim respectaţi. Şi asta vom face.
Reporter: Summitul comercial al UE, care are loc, astăzi, la Buzău, este ultima acţiune coordonată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în timpul preşedinţiei României la Consiliul UE./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 31 mai, ora