Google interzice aplicațiile care vând marijuana

Google interzice în magazinul său de jocuri, play store, aplicațiile care vând marijuana. Compania a actualizat regulile pentru dezvoltatori, punând o interdicție explicită pentru aplicațiile care comercializează sau „facilitează vânzarea” de marijuana și de produse derivate care conțin thc. Interdicția se aplică „indiferent de legalitate”, se specifică în comunicat. Cu alte cuvinte, nu contează dacă marijuana este legalizată în unele state.
Dezvoltatorii vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a-și modifica aplicațiile în conformitate cu noul standard. Un purtător de cuvânt al Google a precizat totuși că, pentru a intra în legalitate, va fi suficient să se elimine posibilitatea de a cumpăra în interiorul aplicației, așa cum se întâmplă deja de ani de zile cu aplicațiile iphone și ipad de la Apple. În practică, vânzarea va trebui să aibă loc în afara aplicației.
Marijuana nu este singurul produs interzis de Google. Normele interzic chiar și aplicațiile care facilitează vânzarea de tutun – inclusiv țigările electronice – sau cele care încurajează utilizarea iresponsabilă a țigărilor și a alcolului. /cpaunel/rcostea

(www.rainews.it – 30 mai)