Adela Mărculescu şi Constantin Codrescu sunt cei mai buni actori în producţiile de teatru radiofonic ale anului 2018, iar Premiul „Ilinca Tomoroveanu” pentru debut revine actorului Andrei Sabău

Vineri, 7 iunie 2019, de la ora 16.00, în cadrul ceremoniei de acordare a premiilor celei de a şaptea ediții a Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, Teatrul Naţional Radiofonic oferă trei premii pentru interpretări excepționale din producțiile radiofonice ale anului 2018. Festivalul Grand Prix Nova se desfășoară în perioada 2 – 7 iunie și este organizat de Radio România. Anul acesta Teatrul Naţional Bucureşti a fost gazda evenimentului, iar Gala de decernare a premiilor va avea loc în Foaierul Tapiseriei al TNB.

Premiile Teatrului Național Radiofonic sunt o recunoaștere a valorii marilor noștri actori, fiind o reverenţă faţă de performanța artiștilor aflați la deplină maturitate, dar și a tinerilor care se apropie de acest gen al teatrului radiofonic, ajuns la un înalt rafinament al mijloacelor de expresie.

În anul 2018, personalități ale teatrului românesc s-au implicat în realizarea spectacolelor Teatrului Naţional Radiofonic şi actori din generații diferite au dat viaţă unor personaje memorabile. Noi tineri interpreţi s-au afirmat alături de cei intrați de acum în fonoteca radioului.

Laureaţii acestei ediţii a Premiilor Teatrului Naţional Radiofonic sunt:

ADELA MĂRCULESCU– Cea mai bună interpretare feminină – pentru rolul Pina, din spectacolul Lupoaica de Giovanni Verga, regia artistică Vasile Manta.

CONSTANTIN CODRESCU– Cea mai bună interpretare masculină – pentru rolul Valer Schita, din spectacolul La început roşu, galben, apoi roşu şi la urmă gri de Cornel Teulea, regia artisticăGavriil Pinte.

Din acest an premiul pentru debut va purta numele regretatei artiste Ilinca Tomoroveanu.

ANDREI SABĂU– Premiul „Ilinca Tomoroveanu” pentru debut – pentru rolul Apostol Bologa, din spectacolul Pădurea spânzuraţilor de Liviu Rebreanu, regia artistică Gavriil Pinte.

Vă invităm la Gala de premiere,  găzduită de spaţiul elegant şi primitor al Foaierului Tapiseriei (la etajul Sălii Mari) al Teatrului Național București, vineri, 7 iunie, de la ora 16:00.