Paolo Fonseca este noul antrenor al echipei AS Roma

Marţi, clubul AS Roma a anunţat oficial pe propriul site internet că Paolo Fonseca este noul antrenor al echipei. Ultimul obstacol care îl separa pe antrenorul portughez de echipa giallorossilor a fost eliminat: clubul capitolin a plătit două milioane de euro pentru a-l elibera pe antrenor de la Şahtior.
Antrenorul în vârstă de 46 de ani a semnat un contract care îl va lega de clubul AS Roma pentru următorii doi ani, cu o opțiune de reînnoire pentru al treilea. Tehnicianul naţionalei portugheze, născut în Mozambic în 1973, vine de la clubul Șahtior Donetsk, unde a câștigat Cupa și Campionatul în fiecare dintre cele trei sezoane în care a condus clubul ucrainean. În 2017 a câștigat și Supercupa Ucrainei.
Fonseca are o lungă experiență în calitate de antrenor în fotbalul portughez, unde a colaborat cu echipele Pacos Ferreira, Braga și Porto.
„Sunt extrem de fericit pentru şansa importantă oferită de Roma şi doresc să mulţumesc conducerii clubului pentru această oportunitate. Sunt entuziast şi motivat de provocarea care ne aşteaptă şi de-abia aştept să mă mut la Roma, să-i întâlnesc pe suporterii echipei şi să începem pregătirile. Cred că împreună vom putea crea ceva special”, a spus tehnicianul portughez. www.rainews.it
Traducerea: Cătălina Păunel