Festival de artă dedicat patrimoniului invizibil

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, prin Unitatea de Management a Proiectului, organizează, în cadrul proiectului CultPlatform_21 – Creative Spaces of the 21st Century, Festivalul de Artă dedicat patrimoniului invizibil. Evenimentul va avea loc în perioada 18-20 iunie, la Centrul Cultural POINT (Strada General Eremia Grigorescu 10) din București.

Festivalul are ca tematică Patrimoniul invizibil (scufundat/distrus/pierdut în uitare), recuperarea și reinterpretarea acestuia cu ajutorul expresiilor artistice contemporane și a noilor tehnologii. În acest sens, Cetatea Ada Kaleh de la Drobeta-Turnu Severin și a ei poveste emoționantă va constitui un prilej de reflecție pentru tinerii artiști invitați la eveniment, precum și un caz concret de analiză a modalităților prin care arta contemporană și noile tehnologii pot contribui la valorificarea culturală și turistică a patrimoniului cultural.

Evenimentul se adresează în mod deosebit tinerilor artiști, reunind totodată specialiști din domenii diverse precum artă, urbanism, patrimoniu cultural și turistic, scenografie, animație sau realitate virtuală.

Festivalul de Artă va include o serie variată de activități: prezentări multimedia, discuții pe tematica festivalului, vizite ghidate la Podul Anghel Saligny și Cetatea Carsium din Hârșova, o expoziție de fotografie, ateliere creative, proiecţii de filme și altele.

Persoanele care doresc să participe la eveniment pot transmite un scurt mesaj de exprimare a interesului la adresa de email: madalina.petre@avangarde-events.ro. Participanții vor fi selectați ținând seama de concordanța profilului acestora cu tematica festivalului.

 Despre proiect

CultPlatform_21 este implementat în parteneriat cu 19 organizații din 8 state europene și este finanțat prin Programul Transnațional Dunărea. Mai multe detalii despre proiect se regăsesc aici:  http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/cultplatform-21

RADOR – 13 iunie